Carrito de compra: artículos - - Ver carrito »

Fel de la terra de Pep Bonet i Rafel M. Creus


Altamar, Es Baluard i Fonart IB presenta amb caràcter de primícia el projecte de Fel de la terra, la pel·lícula que ara realitzen el fotògraf Pep Bonet i Rafel M. Creus. L’activitat, que consta d’un avenç de la futura pel·lícula i d’una taula rodona amb la presència dels autors, tindrà lloc divendres 7 de març a les 19:00 hores. L’entrada és gratuïta però l’aforament, limitat. Per aquest motiu, es prega màxima puntualitat als assistents.

SINOPSI

El nou treball Fel de la terra condensa en si algunes línies fonamentals de l’existència: compromís, qualitat, paciència, amor… Sense xovinisme de cap casta enlloc, en la reivindicació de ser una feina de mallorquins amb mallorquins, la pretensió d’ aquesta pel·lícula és global, d’aquí, d’aquesta terra, a la resta de la Terra.

La força de Fel de la terra és la de la planta silvestre, arrelada com ho estan els sentiments que broten amb branques i fulles, més o menys grans i acolorides, com ho fan les paraules gràcies i a causa de l’entorn on es troben. Respectam les confidències i les vestim amb imatges a la seva alçada, captades al ritme marcat per les estacions i esperant el millor moment.

Amb la ferma convicció, des de la direcció, d’entendre la glosa no com a cosa residual, circumscrita a foguerons i mostres folklòriques, sinó com a exemple d’art viu, combatiu, enginyós i crític, el glosat no és un afegit ni un recurs sonor del documental: n’és part. Les cantades serviran tant per separar com per introduir i opinar. Les rimes van amb les vistes i amb les declaracions.

La banda sonora és original, composta exclusivament per a cadascuna de les escenes de la pel·lícula.

La paraula, la imatge, el cant i la música van juntes de la mà, cap d’elles és prescindible.