Carrito de compra: artículos - - Ver carrito »

Llum i negre. Cançons d’amor i odi de Leonard Cohen.

Temas: , ,

El volum inclou un pendrive USB amb la reinterpretació del disc Songs of Love and Hate (Cançons d’amor i odi en aquesta versió) de Leonard Cohen perpetrada per Sterlin. Les fotografies de Xisco Alarido doten l’obra d’un discurs paral·lel i complementari tant a la música d’en Cohen com a la traducció al català de les seves lletres, realitzada per n’Adela Peraita. Completa el projecte l’artista tèxtil Adriana Meunié, que s’ha encarregat de cosir en tela les il·lustracions que acompanyen al disc, així com de dissenyar el vestit que lluirà n’Adela als concerts. La peça, tota puresa i foc, s’inspira en la visió coheniana de Joan of Arc –o Joana d’Arc–, plasmada en la cançó homònima.Per la seva singularitat, el llibre escapa del concepte d’àlbum de versions per esdevenir un elegant tribut que, sens dubte, comptaria amb el beneplàcit i l’admiració del músic canadenc. Songs of Love and Hate és, probablement, el disc més intens de Leonard Cohen. Tan emocionalment devastador com bell. Fins i tot catàrtic. Els músics d’Sterlin -Adela Peraita, Paco Torres i Steve Withers- i el fotògraf Xisco Alarido s’han submergit en aquest disc per desentranyar el misteri de les seves sufocants i intenses cançons, per reinterpretar-les i donar-hi sentit amb nous llenguatges.
En aquest singular homenatge, Sterlin i Alarido reinterpreten la dualitat del títol -amor/odi- com les llums i les ombres de l’ésser humà. Perceben l’univers emocional de les cançons de Cohen no en color ni en blanc i negre sinó en diferents matisos de llum.

Sterlin és una banda mallorquina que va començar la seva marxa fa dotze anys i, des de llavors, combina en la seva música delicadesa, misteri i intensitat. Per crear aquest particular tribut a Leonard Cohen, Adela Peraita, Paco Torres i Steve Withers s’han enfrontat a les seves composicions amb respecte, atenció i circumspecció. En el resultat final d’aquesta re-interpretació, els temes originals de Cohen mantenen el seu ADN bàsic però es transformen en noves cançons, enriquides amb una exquisida atmosfera sonora perfectament identificable, purament sterliniana. Adela és la responsable de re-interpretar vocalment la sensibilitat i el sentiment de cadascuna de les cançons. Paco aporta l’esperit rocker amb els seus genials riffs de guitarra i Steve està al darrera de la creació dels paisatges sonors per a les re-inventades composicions musicals.

Fotògraf autodidacta, Xisco Alarido treballa fonamentalment des de l’instint i la intuïció. En aquest treball, Alarido presenta una narració fotogràfica feta d’imatges evocadores que documenten vivències i sentiments intuïts en la lírica de Leonard Cohen. L’elecció del blanc i negre reforça el caràcter atemporal de la història que conten. Tenen la mateixa vigència si les imaginem a la dècada dels setanta, quan les cançons que les inspiren van ser creades per Cohen, com si les veiem ara, cinquanta anys més tard.

El pròleg és a càrrec de la periodista i coheniana M. Elena Vallés.

 • Título: Llum i negre. Cançons d’amor i odi de Leonard Cohen.
 • Autor: Xisco Alarido, fotografíes i Sterlin, música
 • Medidas: 160 x 240 mm.
 • Páginas: 76 pag. + pendrive USB
 • Idioma: Català
 • Encuadernación: Tapa dura
 • ISBN: 978-84-940792-3-1
 • Edición: 1ª Edició
 • Fecha de edición: 29/09/2017
 • Precio: 25 €
 • Añadir al carrito »