Carrito de compra: artículos - - Ver carrito »

Allau

Gràcies al suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i del Ministeri de Cultura i Esport.

ALLAU : Nou treball discogràfic de Jordi Maranges.

Passional i catàrtic però també intimista i colpidor, són alguns adjectius que defineixen la proposta escènica que ha preparat l’artista mallorquí Jordi Maranges per a presentar Allau, el seu nou treball discogràfic amb data de llançament 25 de març 2023. Allau és un disc complex, poliédric i contemporani que mescla electrònica i confessionalitat, loops i sintetitzadors; espectrals pianos i lletres poètiques. Conceptualment Allau dilueix els oposats i qüestiona la dicotomia home/naturalesa, home/ dona, home/societat, home/màquina, a través d’un cançoner original i molt personal. L’àlbum compta amb col·laboracions de dos poetes mallorquins a les cançons “El gresol” poema d’Aina Riera Serra (guardonada amb el premi Pollença 2021) i “Un adolescent en patí” poema de Marcos Augusto Lladó (autor dels celebrats Barriga i Suceden Tardes), a més de rendir tribut a Maria del Mar Bonet a través del poema de Gabriel Alomar “Estrofa al vent”. A més de l’obligada versió virtual en totes les plataformes digitals, Allau es presenta en un elegant llibre-disc que serveix com a suport per a la música, incorporant textos i una bellíssim imaginari gràfic amb fotografies originals que signa Daniel Piquer.

En directe, amb el suport de dos músics més en escena – Bel Miquel (percussió electrònica, coros); Diego Simone (loops, programació, guitarra)-, Maranges (piano, veu, teclats), el trio desgrana la seva allau amb la ballable “Un adolescent en patí”, seu al piano i ens murmura històries tremendes com en “La Boira” o “De la meva infantesa”; somia amb un món queer envoltat de natura i sensualitat amb “L’home més sexy de part forana”; recupera tresors del cançoner popular balear i català “La fruita més primerenca”, “El bandoler”, “Estrofa al vent”…

BIOGRAFÍA ARTÍSTICA

Jordi Maranges (Palma, 1975), cantant i escriptor de cançons, és un artista difícil d’etiquetar en una sola categoria, amb cada nou treball desafia les expectatives i sorprèn l’oïdor i espectador, tant musicalment com en les seves presentacions sobre l’escenari. Maranges es desembolica amb elegant mestratge en tota mena d’escenaris, des dels espais més íntims fins a grans festivals (FIB, Mercat de la Música Viva de Vic, Isladeencanta, Atlàntida Film Festival, etc).

La seva carrera va arrencar al capdavant de El Diablo en el Ojo, formació amb la qual va publicar un EP i dos àlbums entre 1999 i 2003. En el 2003 es va mudar a Barcelona per a estudiar teatre i cant, i el resultat d’aquesta experiència va ser el naixement de El Piano Ardiendo, un projecte de cabaret-electro amo un discurs obertament queer.

Al 2010 va gravar el seu primer disc en solitari, El baile de los cangrejos, un disc confessional, barroc i heterogeni, produït en els estudis Sol de Sants de Barcelona, amb músics de la capital catalana. També va fer una residència a Berlin colaborant amb la cantant Cora Frost, referent del cabaret berlinès.

Al seu retorn a Palma publica Circo del Amor (2012) un E.P. obertament pop i desinhibit on explora l’extravagància disc i els sons èpics, i amb el qual es va retrobar també amb Michael Mesquida com a productor. El cazador (2014) va ser la seva tercera referència discogràfica en solitari, un mini L.P. folk amb sis cançons sobre els perills del desig i l’amor. Dos anys més tard va estrenar l’autobiogràfic Món Físic (2016), gravat als estudis de Joan “Petit” Castells, i amb videoclips del guardonat Santiago de Lucas per a La estación Pactada i de Mari Jo Ribas per De la meva infantesa. Un disc on parla de la infantesa com a territori conflictiu on construir una identitat al marge de les convencions.

Espasmo (2018) va suposar un gir copernicà al so Maranges perquè per primera vegada l’ús de sintetitzadors, bases programades i altres efectes es van aplicar com a punt de partida,base estètica i creativa a l’hora de compondre i enregistrar les quatre cançons de l’e.p. Un treball que celebrava la nit, la llibertat sexual i la mística de la pista ball. El primer single, Hacerme daño, va comptar amb el videoclip del prestigiós realitzador i fotògraf Daniel Riera. Espasmo va ser enregistrat als estudis Favela de Palma, amb la producció de Michael Mesquida i el propi Maranges. Al 2019 Maranges va crear un espectacle-performance homenatge a l’escriptor Jean Genet, que es va presentar al museu Es Baluard de Palma dins el marc de l’Atlàntida Film Festival.

Al gener de 2021, estrena amb el segell madileny Fep Producciones, Sentimental Vol II. Un EP amb elements electrònics i ballables que parla dels amors no exclusius i qüestiona la parella monògama heteronormativa. Un treball produït als estudis Favela amb Michael Mesquida com a productor i que va comptar amb remixes d’artistes com DJ Moderno o NxFaith, a més d’una relectura del clàssic eurodance Rhythm of the Night cantada en catala. Durant el 2021 va publicar també els singles La Balada del hombre penetrado, cançó icònica que s’ha convertit en un hit de culte, i David y Jonatán, una bonica història d’amor intergeneracional que combina electrònica i elements urbans amb regust cinematogràfic.

2022 va suposar un any de trencament, de renovació, d’assimilar durs cops vitals i d’arrencar una nova etapa musical i creativa. A la fi d’aquest any, i amb l’anunci d’un nou àlbum per al 2023, Maranges va publicar dos avanços, dos singles, en català, amb un to pletòric i confessional, recuperant influències del passat i sumant noves sonoritats electròniques a les seves cançons. L’home més sexy de part forana, una cançó pop amb vocació de clàssic, i La Boira, una petita peça amb piano i electrònica inspirada en l’escàndol de l’eurodiputat hongarès Jósezf Szájer. Aquests dos títols formen part del seu nou àlbum, Allau, amb data de llançament 25 de març 2023.

DISCOGRAFÍA

El diablo en el ojo :

Moontears, 1999 (E.P.)

Nit, 2001 (L.P.)

Diablomar, 2003 (L.P.)

El Piano Ardiendo :

Natasha, 2005 (demos)

Jordi Maranges :

El baile de los cangrejos, 2010 (L.P.)

Circo del amor, 2012 (E.P.)

El cazador, 2014 (mini L.P)

Món Físic , 2016 (E.P.)

Espasmo, 2018 (E.P.)

Sentimental Vol II, 2021 (E.P.)

La balada del hombre penetrado, 2021 (single)

David y Jonatán, 2021 (E.P.)

L’home més sexy de part forana, 2022 (single)

La Boira, 2022 (single)

Allau, 2023 (llibre-disc)

VÍDEOS DELS SINGLES d’ALLAU :

L’home més sexy de part forana : youtube.com/watch?v=2IiSxhxx3gM –

La boira : youtube.com/watch?v=oKCL64gqWyo –

Un adolescent va en patí : youtube.com/watch?v=enQJwBf3h8g

 

 

 

  • Título: Allau
  • Autor: Jordi Maranges
  • Medidas: 145 x 210 mm.
  • Páginas: 24 pag. + QR music
  • Idioma: Català
  • Encuadernación: Rustica cosida en fil
  • Edición: 1ª Edició
  • Fecha de edición: 15/03/2023
  • Precio: 12
  • Añadir al carrito »